English   Romana 
  
      
   Newsletter    
Introduceti emailul
Abonare
   Cariere    
   Informatii publice    
   Achizitii publice    
  
   Noutati / Evenimente    
   Proiecte    
   Documente    
 
  
  
   Sisteme de ingineria mediului si energie regenerabila    

LABORATOR SISTEME DE INGINERIA MEDIULUI SI ENERGIE REGENERABILA

In cadrul acestui laborator, s-au dezvoltat mai multe sisteme inovatoare:

Sistem de diagnoza a vagoanelor de calatori
Sistemul de diagnoza este un sistem computerizat, redundant, care permite detectarea unui defect, locul de aparitie, modul de eliminarea a acestuia si memorarea evenimentului.

Sistem ecologic etans, vacuumatic de toalete pentru vagoanele de calatori - Ecotoaleta
Sistem WC vacuumatic este un produs compact, automatizat, cu consum redus de apa si cu functionare electro-pneumatica, ce satisface cerintele utilizarii pe trenurile de calatori la nivelul standardelor europene privind igiena si protejarea mediului.

Sistem de investigatii specifice materialelor compozite dure
Sistemul de investigatii a pulberilor metalice dure este realizat pentru determinari fizice ale pulberilor care influenteaza in mod direct calitatea produselor finite obtinute prin sinterizare.

Contor de alcool
Contorul de alcool este un echipament pentru determinarea productiei de alcool etilic si face parte din categoria debitmetrelor cu tambur care realizeaza masurarea directa și discontinu„ a debitului de lichid.

Debitmetru cu afisaj digital, pentru standurile de testare a pompelor hidraulice
Debitmetrul utilizeaza o baza de timp variabila si un traductor de debit cu turbina, care permite utilizarea a sase variante constructive functie de domeniul de masura.

Debitmetru termic masic
Debitmetrul termic masic masoara debitele de gaze industriale pe baza principiului anemometriei cu fir cald.

Debitmetrul V-con pentru lichide industriale
Aparatul face parte din categoria debitmetrelor, cu sectiune de masurare constanta, fara piese in miscare, care realizeaza masurarea indirecta a debitului de lichide industriale.

Sistem de transmitere a unitatii de timp prin semnal GPS - MASTER CLOCK
Master clock-ul afiseaza informatia de timp universala (ora, minut, secunda) respectiv data (zi, luna, an) si permite preselectarea timpului local fata de ora universala (Greenwich).

Litrometru
Litrometrul este un sistem de mãsurare a consumului de combustibil al autocamioanelor si autobuzelor echipate cu motoare diesel.

Sistem de comanda si reglare a cuptoarelor de tratamente termice
Produsul este un sistem de comanda si reglare cu program a temperaturilor la cuptoarele electrice de capacitate mica destinate laboratoarelor de tratament termic.

Tahometru portabil
Tahometrul este un aparat opto-elecronic, cu masurare noncontact care are ca principiu de functionare, generarea un spot luminos care este proiectat pe directia unui element reflectorizant (marca) montat pe piesa rotitoare.

Transmitter pentru aparate de masura si control
Transmitter-ul este un aparat de semnal unificat cu separare galvanica, destinat echiparii aparatelor de masura si control din productia interna, in scopul cresterii gradului de automatizare a proceselor de masurare.

Usi simple si de intercomunicatie pentru vagoanele de calatori
Usile simple si de intercomunicatie sunt sisteme electro - pneumatice care actioneaza usile vagoanelor de tren pentru calatori.
înapoi la Laboratoare subordonate