English   Romana 
  
      
   Newsletter    
Introduceti emailul
Abonare
   Cariere    
   Informatii publice    
   Achizitii publice    
  
   Noutati / Evenimente    
   Proiecte    
   Documente    
 
  
  
   Laborator Rapid Prototyping    

LABORATORUL RAPID PROTOTYPING

Prezentare
Laboratorul Rapid Prototyping este unic in Romania. El are la baza "Echipamentul high-tech cu laser de sinterizare pentru pulberi metalice", care functioneaza pe principiul realizarii de piese din pulberi metalice sinterizate (solidificate prin topire locala) cu ajutorul unei raze laser.
Geometriile abordate pot fi de natura complexa, create direct in sisteme 3D CAD, softul instalatiei permitānd materializarea acestora prin adaugarea de straturi de pulberi succesive (cu o grosime de circa 18 microni), ulterior sinterizate.
Acesta este un proces de modelare in urma caruia rezulta piese de mare acuratete si inalta rezolutie, cu calitatea suprafetelor buna si cu propietati mecanice similare cu cele obtinute prin aplicarea procedeelor conventionale de turnare.

Servicii oferite
  • fabricarea de modele si prototipuri pentru produse biomedicale implantabile;
  • fabricarea de prototipuri functionale pentru industria auto si aerospatiala;
  • realizarea de matrite de inalta calitate si durabilitate.

Strategia LRP
Proiectare, executie si posibilitati de testare statica si dinamica a implanturilor si a altor piese mecanice pentru industria auto si aeronautica;
  • Executie prototipuri functionale pentru industrie, matrite, componente individualizate, implantabile biomedicale biocompatibile;
  • Implicare in strategiile internationale, ale Uniunii Europene si nationale privind cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovarea prin participare la proiecte in parteneriat cu atragere de fonduri structurale.
înapoi la Laboratoare subordonate