Proiectul a fost conceput sa fie realizat intro singura etapa, durata lui se desfasoara intre 25.07.2017-31.12.2017.

Etapa va cuprinde un studiu asupra situatiei interne si internationale in domeniul realizarii sculelor tip disc de rectificat cu superabrazivi cu lianti de noua generatie – rasina epoxidica si agenti de intarire poliaminici.

Pentru realizarea proiectului se vor achizitiona pulberi de diamant friabil neacoperit D151, D123, D181, Banda Ag4500/00+Cd 0,3x 70 mm pentru executarea discurilor abrazive in vederea testarilor de aschiere prin rectificare a carburilor metalice sinterizate, se va realiza pagina WEB a proiectului ce se va actualiza ori de cate ori va fi nevoie in functie de evolutia proiectului.

Se vor fabrica matrita cilindrica pentru strat si placa de baza pentru montajul sculei.  Vor fi realizate testari functionale, in timp real direct in fabricatia de produse din CMS si avand ca scop stabilirea capacitatii operationale prin determinarea randamentului de rectificare ,,G,, a timpului de prelucrare si a debitului specific de microaschiere Wsp. Randamentul G este principalul indicator functional si se determina prin raportul dintre volumul de material prelevat din piese si volumul de strat activ uzat din scula, pentru un timp de rectificare sau un volum de CMS de indepartat, preliminate. Testarile se vor executa comparativ cu discuri cu superabraziv si liant rezinoid uzuale, ofertabile pe piata si cu discuri cu superabraziv si liant de noua generatie dezvoltate prin cercetare in cadrul proiectului

Rezultatele obtinute vor constitui elemente pentru realizarea de articole stiintifice publicabile in reviste de specialitate.

 

Acest proiect a fost finantat de un grant al Ministerului Cercetarii si Inovarii, CCCDI-UEFISCDI, proiect nr. PN III-P2_2.1-CI-2018-1215 in cadrul PNCDI III