Acasă Cariere Editura CEFIN Contact

INCDMTM a finalizat realizarea Catalogului Rezultatele Cercetării-Dezvoltării-Inovării aferente anului 2021

Persoanele interesate de cele mai noi realizări ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării sunt rugate să dea clic aici pentru a putea accesa publicația în limba engleză "RESULTS OF RESEARCH, DEVELOPMENT & INNOVATION IN INCDMTM BUCHAREST • 2021".


INCDMTM vă invită să transmiteți lucrări pentru cea de-a doua ediție a conferinței internaționale ICoRSE

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării va organiza, în perioada 8-9 septembrie 2022, a doua ediție a Conferenței Internaționale „«ICoRSE» - International Conference on Reliable Systems Engineering”.

Obiectivul conferinței este de a reuni actori de pe scena de cercetare-dezvoltare publică și privată din cât mai multe țări, atât din mediul academic, cât și din industrie, din domeniile de mecatronică, dar și din cele conexe, care să aibă astfel posibilitatea să se afirme și să promoveze cele mai recente rezultate ale muncii lor. Nu în ultimul rând, prin organizarea acestui eveniment, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării le oferă propriilor angajați o rampă de lansare pentru o carieră de succes și stabilirea de contacte cu cercetători din alte state, în vederea punerii bazelor unor colaborări de excepție.

Volumul de lucrări va fi publicat de către prestigioasa editură „Springer”, în colecția Lecture Notes din cadrul seriei de cărți Networks and Systems și va fi indexat în baza de date internațională „Scopus”.

Prima ediție a evenimentului avut loc în luna septembrie a acestui an și a facilitat interacțiunea și schimbul de experiență și bune practici între experți din universități, institute de cercetare și reprezentanți ai mediului de afaceri din 12 țări din Europa, America de Nord și Asia.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul www.icorseng.eu.


INCDMTM ANUNȚĂ DISPARIȚIA DINTRE NOI A DOMNULUI DORU-DUMITRU PALADEINCDMTM anunță, cu regret, dispariția dintre noi a domnului director științific, dr. ing. Doru-Dumitru Palade, survenită sâmbătă, 6 noiembrie a.c.


Domnul dr. ing. Doru-Dumitru Palade s-a născut la data de 1 noiembrie 1937, în București. A absolvit Universitatea „Politehnica” în anul 1959 și a deținut funcția de Ministru al Cercetării şi Tehnologiei între 1992 și 1996. În perioada 1981-1992 și, ulterior, între anii 2000 și 2005, domnia sa a fost Director General al Institutului de Cercetare și Proiectare pentru Mecanică Fină-ICPMF (actualul INCDMTM București). A fost Doctor inginer în științe tehnice în specializarea de mecanică fină, conducător de doctorate în domeniul de științe tehnice/mecanică fină, cadru asociat UPB, profesor la catedra de mecanică fină, titular curs „Senzori şi traductoare”, vicepreședinte al Patronatului Român din Cercetare și Proiectare și, nu în ultimul rând, membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România „ASTR”.

      

Domnul Doru-Dumitru Palade avut numeroase realizări profesionale deosebite: s-a ocupat de coordonarea directă a transferului tehnologic a 15 familii de produse şi 15 tehnologii noi din domeniul industriei de mecanică fină (1980-1990), respectiv a punerii în funcțiune a șapte capacități noi de producție, în perioada 1978-1985 (Vaslui, Arad, Drobeta-Turnu Severin, Pașcani, etc.). A fost autorul a 18 brevete de invenții, dintre care două medaliate cu aur la Salonul de la Geneva și a șase cărți de specialitate, publicate după 1995, dintre care una a obținut Premiul „Aurel Vlaicu” al Academiei Române.

Conducerea și angajații Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării își exprimă sincerele condoleanțe pentru familia îndoliată.


Dumnezeu să îl odihnească în pace!
INCDMTM facilitează accesul angajaților la literatura științifică, prin intermediul proiectului ANELIS PLUS.
Pentru detalii, dați clic pe imaginea de mai jos:


INCDMTM este coorganizator al Conferinței ICIE 2021

INCDMTM are onoarea de a vă informa că este coorganizator al ediției din acest an a conferinței internaționale ICIE.

ICIE este un eveniment bazat nu numai pe o dimensiune pur academică, ci și pe una tehnologică și inovatoare, în cele mai diverse sectoare de activitate.

Obiectivul acestei conferințe este de a face din acest prilej o oportunitate de a se prezenta inovațiile și realizările inginerești ale membrilor, precum și de a transmite tuturor participanților o imagine de ansamblu asupra acestor realizări, fapt care va contribui la crearea unor rețelelor de cunoștințe și de cooperare antreprenorială, bazate pe implicarea stakeholder-ilor din domenii precum inovare, inginerie și antreprenoriat.

Această ediție se concentrează în mod special pe noile realizări aduse dinspre mediul academic către industrie și societate, subliniind și propunând soluții pentru unele probleme principale legate de provocările industriale și societale, având ca țintă principală crearea de valoare adăugată pentru economia reală, ținând seama de sustenabilitatea resurselor.

Pentru a afla mai multe despre ICIE 2021, vă rugăm să accesați www.icieng.eu


ÎNTÂLNIRE DEDICATĂ CREĂRII DE LEGĂTURI ÎNTRE INDUSTRIE ȘI CERCETARE ȘI DEZVOLTĂRII ANTREPRENORIATULUI INOVATOR LA NIVEL REGIONAL ȘI NAȚIONAL

Pe 1 iulie 2021 a avut loc o întâlnire între membri ai echipei proiectului „Centru Suport pentru proiecte CDI internaționale în domeniul Mecatronică și Cyber-MixMecatronică” implementat de INCDMTM și doamna Paula Bădinu, consultant în management în cadrul Asociației „Măgurele Science Park-AMSP”. În cadrul întâlnirii au fost discutate oportunități de colaborare și acțiuni comune prin care să se faciliteze crearea de legături între industrie și cercetare și dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național, precum și stabilirea unui plan comun de inițiative pentru facilitarea transferului rezultatelor cercetării în mediul economic regional. Ca urmare a discuțiilor, au fost create, de asemenea, premisele construirii de parteneriate pentru elaborarea de proiecte CDI comune pentru competițiile Orizont 2020, Orizont Europa și alte programe internaționale.

Mai multe despre actorii implicați 

Centrul Suport pentru proiecte CDI internaționale în domeniul Mecatronică a fost creat în scopul creșterii capacității de participare la competițiile europene, cu rol de susținere a potențialilor  aplicanți la competițiile finanțate prin programul ORIZONT 2020 și prin alte programe internaționale, crearea de sinergii cu acțiunile de CDI, dezvoltarea unei perspective strategice comune pentru deblocarea potențialului de excelență în domeniul CDI, creșterile impactului fondurilor europene precum și creșterea participării românești în cercetare la nivel UE. Echipa Centrului Suport pentru proiecte CDI internaționale în domeniul Mecatronică și Cyber-MixMecatronică are experiență în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. În cazul în care ai identificat un apel de interes pentru care ai nevoie de suport în vederea depunerii la competițiile europene, trimite-ne un mail la incdmtm@incdmtm.ro.


Asociația   ”Măgurele Science Park”   contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național, prin crearea de legături între industrie și cercetare și facilitează dialogul dintre cercetători si mediul academic, antreprenoriat și sectorul de afaceri si autoritățile publice.

Dezvoltăm comunitatea și creăm legături!

https://www.magurelesciencepark.ro/Proiectul DRIVEN (INCDMTM) a fost promovat pe platforma Asociației „Magurele Science Park” și în cadrul newsletter-ului acesteia

 

Avem plăcerea de a anunța faptul că proiectul ERASMUS+ „Îmbunătățirea abilităților și competențelor pentru a stimula inovația ecologică în industria auto – DRIVEN”, inițiat de INCDMTM București, a beneficiat de vizibilitate sporită datorită promovării de către partenerul strategic al acestuia, Asociația „Magurele Science Park”. 

 

Mai jos se regăsește un extras de pe pagina acestei asociații, dar și o imagine din cadrul newsletter-ului trasnmis către părțile interesate de către Asociația „Magurele Science Park”, unde se regăsesc detalii despre proiectul menționat mai sus.