Acasă Cariere Editura CEFIN Contact
Sisteme mecatronice de control integrat

Obiect de activitate

Inființat o data cu Institutul, acest colectiv a realizat lucrari de cercetare-dezvoltare si mii de lucrari pentru principalii nostri beneficiari, de la cele mai simple (calibre, dispozitive mecanice, tampoane si inele pneumatice cu etaloane etc.), la cele mai complexe (masini de verificat etanseitatea, masini de alegere tacheți, masina de presat dopuri la axa culbutori, masini de presat ax la rulment culbutori etc.).
Laboratorul beneficiaza de tehnica moderna de calcul si de soft-uri specializate de proiectare. Specialistii laboratorului au participat si participa în mod continuu la ridicarea nivelului de pregatire profesionala prin participarea la cursuri de specializare.
Suntem unul dintre principalii furnizori de instalații, masini, echipamente si dispozitive unicate pentru controlul pieselor auto pentru societatea Automobile Dacia-Groupe Renault.
Utilizând rezultatele cercetarii împreuna cu alte laboratoare din cadrul Institutului (Laboratoarele MMI4, MMI3 si MMI2), cât si în colaborare cu firme de renume (Festo, Ateq, Siemens, Bosch, Parker, Mitutoyo, Mahr, Tesa, Tox-Pressotechknic etc.), am reusit realizarea unor lucrari competitive atât pe plan intern, cât si internațional.
O parte din realizarile noastre au fost expuse la târguri naționale si internaționale si premiate.

Domeniu de activitate
 1. Proiecte de cercetare pe programe naționale si internaționale
 2. Proiectare la tema:
  • Dispozitive mecanice si electronice de control dimensional
  • Masini, instalații si dispozitive cu tehnica de calcul pentru control dimensional
  • Instalații, aparatura, organe pneumatice pentru control dimensional
  • Masini si instalații pentru verificare etanseitate
  • Masini, instalații si dispozitive de montaj
  • Calibre T-NT
 3. Studii tehnice
 4. Tehnologii de control